Zo hé, dat voelt goed

De St. Franciscusschool in Bennebroek werd in september 1929 opgericht. Later, in de jaren zeventig, fuseerde de school met de Jozefschool Bennebroek. In het voorjaar van 2014 openden we de deuren van ons splinternieuwe schoolgebouw. Het lichte maar vooral knusse gebouw beschikt over acht leslokalen, een multifunctionele speelzaal, buurttuin, diverse leerpleinen en een heerlijke grote speelplaats. Eind juli 2018 is de school een intensieve samenwerking aangegaan met kinderopvang Op Stoom en zijn we vanaf dat moment De Franciscus gaan heten.
 
Sfeer staat bij ons hoog in het vaandel. Net als veiligheid en duidelijkheid trouwens. En dat merk je! Bijvoorbeeld aan een vaste plek in de rij voor ieder kind, de kalmte die je ervaart in de school en duidelijke lijnen en afspraken.


"Lekker buitenspelen, hoe fijn?! Onze wisselende ‘Materiaalhok Chefs” uit groep 7 reiken de allerkleinsten loopkarren, hoepels, banden en kleden aan”.
 
De kinderen (jong en oud) leren met elkaar omgaan. Zoals groep 8’ers die zich ontfermen over hun tutorkind en samen lezen, knutselen, pepernoten bakken of naar de kerk gaan. Dat voelt veilig en vertrouwd voor onze kleintjes en de oudere kinderen leren zo omgaan met verantwoordelijkheden.
 

"Hey Levi, ga je met me mee? Gaan we lekker samen groene vingers kweken in de buurttuin."